Multiculturele begeleiding

Nederland is een multiculturele samenleving en er zijn veel migranten die de Nederlandse taal nog niet machtig zijn en de cultuur niet begrijpen. Door het verlaten van moederland en familie; oorlogen en traumas verloopt de integratie in de Nederlandse samenleving niet altijd soepel.

In de landen waar onze clienten vandaan komen betaat hulpverlening niet. Problemen worden binnen de familiekring opgelost. Zij zijn niet gewend om zich open te stellen voor professionele hulpverleners. De migranten komen uit een ‘wij’ cultuur en moeten wennen aan de Nederlandse ‘ik’ cultuur.

Om deze groep te begeleiden in een taal die ze niet verstaan is niet effectief. We hebben een landelijk netwerk van tolken en begeleiders die behalve Nederlands de volgende talen spreken: Arabisch, Syrisch, Engels, Turks, Somalisch, Frans. De begeleiders komen uit dezelfde cultuur als de clienten. Maar zij wonen al lang in Nederland, hebben een Nederlandse opleiding gevolgd en spreken beide talen. Hierdoor vormt de begeleider de schakel tussen 2 werelden.

We bieden clienten uit een andere cultuur zorg in de vorm van:

  1. Individuele begeleiding: we helpen u uw leven weer op de rit te krijgen door te helpen bij dagindeling, activiteiten, huisvesting, administratie, conflicten, ADL, gezinsbegeleiding etc.
  2. Dagbesteding: we hebben een kleine boerderij met werkplaats, dieren, moestuin, speeltoestellen, knutselruimte.
  3. Logeeropvang: we hebben op onze boerderij 8 slaapkamers met 4 badkamers, een ruime woonkamer, een recreatieruimte, een keuken, een kinderboerderij en alle facilteiten om kinderen met een psychische, verstandelijke of ernstig meervoudig beperking een zorgenvrij weekend te bieden.

Voor welke migranten?

  1. Mensen met een verstandelijke, psychische en fysieke beperking
  2. Kinderen, jongeren, gezinnen, ouderen
  3. Ex-gedetineerden
mcb6
mcb4
mcb5
mcb1
mcb8
mcb9
mcb3
mcb7
mcb10
mcb2
PlayPause
mcb6
mcb4
mcb5
mcb1
mcb8
mcb9
mcb3
mcb7
mcb10
mcb2
previous arrow
next arrow

Reacties zijn gesloten.